Olcsó és gyors ételek
(kollégistáknak ajánlott [az itt feltűntetett árak hipermarket jellegűek])


12:44 2005.12.18.

Szalonnás-babos mexikó mártás rizzsel (TakiTibi® recept)

Hozzávalók 3 személyre:

Egy lábost félig öntünk vízzel, és feltesszük forrni. Rakunk bele egy csapós kanál sót. Ha kezd forrni, beleöntjük a fél kg rizst. Kavargatjuk szakaszonként sűrűn, nehogy leégjen. Rakhatunk a vízbe egy pici olajat vagy zsírt, h ne legyen "összetapadós-hógolyó készíthetős" :) . Közben egy nagyobb serpenyőben üvegesre pirítjuk a pici kockákra vágott fej vöröshagymát egy kevés olajban vagy zsírban. Ezután belekerül a kis kockákra vágott szalonna. A babkonzerv leve jó lehet, mikor a hagyma és a szalonna párolódik egy kicsit. Ha már a szalonna is úgy látjuk, hogy jó, jöhet bele a 2 konzerv bab, közvetlen a kisüveges mártás. Jól elkavarjuk fakanállal. Közben a rizst is figyeljük, hogy ne égjen le az aljára. Kósolgatjuk a rizst, ha jó, akkor leszűrjük. A mártást addig kavargatjuk, amíg olyan jó szószos állaga nem lesz. Ekkor egy tányérba rakunk 4cm réteg rizst, tetejére tetszés szerint rakunk szószt, díszítésnek elhelyezünk a szósz tetején ananász darabokat. Jó étvágyat kívánok!!! :-)
Elkészítési idő: 38 perc volt nekem pakolással együtt.


VALÓDI MAGYAR SZAKÁCSKÖNYV | IRTA: ZILAHY ÁGNES